SOKAK HAYVANLARI İÇİN BAKIM EVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULUYOR

15.07.2015 12:39:00

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Demirtaş’a sokak hayvanları için yapılacak Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatının bayramdan sonra başlayacağını söyledi. Başkan Yücel, 21 Temmuz Salı günü saat 15.00’de yapılacak temel atma törenine herkesi davet etti.

Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi yapılan 24 dönüm alan içerisine Demirtaş’da ikinci hayvan barınağı yapılıyor.  İhalesi yapılan Sahipsiz Hayvan  Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi,  hayvan refahını sağlayacak modern tesisleri bünyesinde barındırıyor. Kedi ünitesi, 2 adet köpek bakım evi, hayvan bakım ünitesi ve klinik ünitesi olmak üzere 5 binadan oluşan merkez,  karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, ameliyat odası,  gıda ve soğuk hava depolarıyla bölgenin en kapsamlı hayvan barınakları arasında yerini alacak.

EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI DA VAR

150 kedinin ve 350 köpeğin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmasını sağlayacak merkezde, 450 metrekare büyüklüğündeki Hayvan Bakım Ünitesinde de soğuk hava deposu, gıda depoları, karantina, yeni doğan köpek bölümleri ile barınaktaki hayvanların bakımı ve takibinin nitelikli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Proje içerisinde evcil hayvan mezarlığı ve kedi rehabilitasyon ünitesi ile entegre bir çözüm sunan barınak 6 ay içinde tamlanarak hizmete açılacak.

BAŞKAN YÜCEL: “BAYRAM SONRASI TEMELİNİ ATACAĞIZ”

1 milyon 453 bin liraya ihale edilen Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatı için yer teslimi yapıldığını kaydeden Alanya  Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hayvan merkezinin temel atma törenine herkesi davet etti. Başkan Yücel, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarımızın yaşamlarını kaliteli bir şekilde devam ettirebilmesi için çok büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bayramdan sonra Demirtaş Mahallemizde Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizin temelini geniş katılımlı bir törenle atacağız. Hayvan severlerimize ve tüm halkımıza şimdiden hayırlı olsun. Temel atma törenimize tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.” dedi.