ALANYA AŞIĞI GLADBECK’Lİ ALMANLARDAN ZİYARET

01.10.2014 13:44:00

Alanya’nın Almanya’daki kardeş şehri Gladbeck’ten 40 kişilik bir grup, Hür-Türk Alanya temsilcisi Fahri Yiğit başkanlığında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

Aralarında eski belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlarında bulunduğu heyeti Meclis Salonu’nda kabul eden Belediye Başkanı Yücel, misafirlerini selamlayan bir konuşma yaptı. Yücel konuşmasında, “Sizlerle birlikte olmaktan şahsım ve şehrim adına çok mutluyum.  Sizlerle1993 yılında başlayan kardeş şehir ilişkilerimiz bugün 24 kardeş şehrimizle devam ediyor. Turizmimizin güçlenmesinde sizlerin de çok katkısı oldu. Benden önceki belediye başkanlarımıza,  kardeşliğimizin bugüne kadar sürdürülmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ben ve benden sonraki başkanlarımızın da kardeşlik ve dostluğumuzu sürdüreceklerinden emin olabilirsiniz. Biz atalarımızdan böyle gördük” dedi.

Grup adına söz alan Gladbeck Belediyesi Meclis Üyesi Christa Bauer, Belediye Başkanı Yücel’e teşekkür ederek, “31.kez Alanya’ya geliyorum. Ben 1998’den sonra Alanya’ya gelmeye başladım. Bizi buraya bağlayan en büyük şey insanların samimiyeti ve içtenliği. Bu grup her yıl buraya gelmeyi gelenek haline getirdi” şeklinde konuştu.

Konuşmasını Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland ve Gladbeclilerin selamını getirdiğini söyleyerek devam ettiren  Meclis Üyesi Bauer, Gladbeck Belediye Başkanı Roland’ın, Başkan Yücel’i en kısa zamanda Gladbeck’te görmekten mutlu olacağını belirtti.

Gladbeck eski belediye başkanı ve eski milletvekili Wolfgang Röken de Alanya ile ilgili duygusal  bir konuşma yaparak, Belediye Başkanı Yücel’e ve ekibine başarılar diledi.

Toplantı sonunda konuklarının sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın diğer şehirlerden kültürel değerler ve hoşgörü açısından çok farklı olduğunu, bu yüzden de 42 ülkeden 35 binin üzerinde yabancının mülk edindiğini kaydetti.