Alanya Belediyesi tarafından tescili alınan ve Alanya Mutfağı’nın tescilli lezzeti olarak otel ve restoranların menüsünde yer bulan Gülüklü Çorbayı, geleneksel tarife sadık kalarak hazırlayan restoranlar belirlendi.
Alanya’nın
tescilli lezzeti Gülüklü Çorba’nın korunması ve tarife uygun olarak hazırlayıp
sunan işletmelerin belirlenmesi amacıyla Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman
Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası ve Alanya Üniversitesi’nden
oluşan kontrol heyeti, tescilli lezzeti geleneksel tarife göre hazırlayan
işletmeleri tespit etmek amacıyla saha çalışması gerçekleştirdi. Denetimlere
Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu ve Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar,
Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Belediyesi Çevre Koruma
ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Zehra
Kaya, Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş, Gıda Mühendisi Sevcan Soyer, Ziraat Mühendisi
Şenay Çelik katıldı.
GELENEKSEL TARİFİYLE GÜLÜKLÜ ÇORBAYI HAZIRLAYAN
İŞLETMELER ‘ALANYA’NIN LEZZET HARİTASI’NDA’ YERLERİNİ ALDI
Geleneksel
tarife sadık kalarak Gülüklü Çorba hazırlayan işletmelerin belirlenmesi ve
duyurulması amacıyla yapılan kontrollerde 20 lokanta ziyaret edildi ve Gülüklü
Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası olarak 16 restoran belirlendi. Yapılan
kontrolleri değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Mutfak
kültürümüzün tescillenmiş ilk lezzeti olan Gülüklü Çorba’nın tarifine sadık
kalarak hazırlayan restoranları belirlemek adına değerli kurul üyelerimiz
çalışmalarını tamamladı. Kıymetli Alanyalı hemşerilerimizin ve
ziyaretçilerimizin Alanya’ya ait geleneksel yemeklere ulaşabilmesini son derece
önemsiyoruz. Bu sebeple, tescilli lezzet sunduğunu belgelemek isteyen
işletmecilerimizi ziyaret edip ve bu işletmelerimizi ‘Tescilli Lezzet Noktası’
olarak belgelendirdik. Ayrıca Alanya Belediyesi’nin resmi internet sitesinde
yer alan ‘Alanya’nın Lezzet Noktaları’ haritasında da ulaşım ve iletişim
bilgilerine erişim sağladık. Alanya’nın geleneksel lezzetlerini korumak ve
tanıtmak adına Coğrafi İşaret Denetim Komisyonunda bulunan saygıdeğer üyelere
teşekkür ederim. Denetimler sonucunda ‘Tescilli Lezzet Noktası’ olarak
belirlenen işletmeleri tebrik ederim.” dedi.