Alanya Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara; etlerin kesimi, saklanması ve sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Alanya
Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı
beslenme ve etlerin hazırlanması konusunda vatandaşlara bazı tavsiyelerde
bulundu. “Kurbanlıklarımızı, güvenilir yerlerden tedarik etmeli ve
Belediye’mizin belirlediği merkezlerde kestirmeliyiz” uyarısında bulunan
Diyetisyen Şule Yavuz Demir, “Etlerimizi kesimden sonra en az 5 - 6 saat soğuk
ortamda bekleterek işlemeli ve sonrasında tüketmeliyiz. Etleri parçaladıktan
sonra kıyma, kuşbaşı veya kemikli halde ayırıp, yiyeceğiniz porsiyonlarda
buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Buzlukta bir ay, derin
dondurucuda altı ay tazeliğini muhafaza edecektir. Aynı zamanda kavurma işlemi
de kısa zamanda tüketecek şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Sakatat daha
çabuk bozulacağından öncelikli olarak onların tüketilmesi önerilir.” dedi.
“ATEŞLE
ET ARASINDA 15-20 SANTİMETRE BOŞLUK BIRAKMALIYIZ”
Et
pişirme yöntemleriyle ilgili de bilgilendirme yapan Diyetisyen Demir, “Etler
kendi yapısında bol miktarda yağ içerdiğinden pişirme yöntemi olarak haşlama,
fırın ya da ızgara tercih edilmelidir. Mangal uygulamalarında ise ateşle et
arasında en az 15-20 santimetre boşluk bırakılmalıdır. Etlerin yanında bol miktarda
sebze ve salata tüketerek demir emilimini arttırmış oluruz ve dengeli beslenmiş
olursunuz. Hamur tatlıları yerine tabii ki önümüzde yaz olduğu için sütlü
tatlıları tercih etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Özellikle diyabet,
hipertansiyon gibi kronik hastalığı olan bireylerin bayram boyunca yine
beslenmelerine özen göstermeleri sağlıkları açısından önemlidir. Hepinize
sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram diliyorum.” şeklinde konuştu.