Page 44 - Alanya Yöresel Lezzetler Yemek Kitabı
P. 44

Çiçek Dolması



          (Kabak Çiçeği Dolması)














          Malzemeler

                                                                            Ön Hazırlık:
                                                                            Kabak çiçekleri sabah saatlerinde ağızları kapanmadan
                                                                            toplanır. Toplanan çiçeklerin sap kısımları kesilir.
                                                                            Ortalarındaki sarı noktalar koparılır. Güzelce temizlenir
                                                                            ve yıkanır.
                                                                            Yapılışı:
                                                                            Çiçek dolmasının iç harcı çiğden hazırlanır. İnce
                                                                            şekilde doğranan soğanlar domatesler, kıyılmış nane
                                                                            ve maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı ve yıkanarak
                                                                            süzülmüş pirinçler harman edilerek dolma içi hazırlanır.
                                                                            Ağzı açık vaziyetteki kabak çiçeklerinin içine doldurulur.
                                                                            Doldurulan çiçeklerin uç kısımlarıyla ağızları kapatılır.
                                                                            Tencereye yerleştirilen dolmalar 1 çay bardağı su
                                                                            eklenerek kısık ateşte pişirilir.

                                                                            Püf Noktası:
                                                                            Domatesler doğranırsa pirinçler tane tane olur.
                                                                            Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olmalıdır.
                                                                            Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirilir. Pişkinliği ara ara
                                                                            kontrol edilir. Pirinçler yumuşayınca tencerenin altı
          50 adet kabak çiçeği             2 çay bardağı zeytinyağı         kapatılır.
          2 su bardağı pirinç              1 tatlı kaşığı tuz,
          1 çay bardağı su                 1 tatlı kaşığı karabiber
          4 adet orta boy soğan            ½ demet nane
          4 adet orta boy domates          1 demet maydanoz



          44-45
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49