Page 44 - Alanya Yöresel Lezzetler Yemek Kitabı
P. 44
Çiçek Dolması
(Kabak Çiçeği Dolması)
Malzemeler
Ön Hazırlık:
Kabak çiçekleri sabah saatlerinde ağızları kapanmadan
toplanır. Toplanan çiçeklerin sap kısımları kesilir.
Ortalarındaki sarı noktalar koparılır. Güzelce temizlenir
ve yıkanır.
Yapılışı:
Çiçek dolmasının iç harcı çiğden hazırlanır. İnce
şekilde doğranan soğanlar domatesler, kıyılmış nane
ve maydanoz, karabiber, tuz, zeytinyağı ve yıkanarak
süzülmüş pirinçler harman edilerek dolma içi hazırlanır.
Ağzı açık vaziyetteki kabak çiçeklerinin içine doldurulur.
Doldurulan çiçeklerin uç kısımlarıyla ağızları kapatılır.
Tencereye yerleştirilen dolmalar 1 çay bardağı su
eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Püf Noktası:
Domatesler doğranırsa pirinçler tane tane olur.
Pişirme esnasında tencerenin kapağı kapalı olmalıdır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirilir. Pişkinliği ara ara
kontrol edilir. Pirinçler yumuşayınca tencerenin altı
50 adet kabak çiçeği 2 çay bardağı zeytinyağı kapatılır.
2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet orta boy soğan ½ demet nane
4 adet orta boy domates 1 demet maydanoz
44-45